Am o veste foarte bună pentru tine! S-a redeschis circulația pe Transfăgărășan – cel mai frumos drum din Romania și unul din cele mai vizitate obiective turistice de către străini.

A doua veste bună este că astăzi am să îți prezint 25 de activități și obiective turistice pe care le poți face pe Transfăgărășan, în ordinea în care ele sunt prezente pe hartă, pornind de la Curtea de Argeș. De unele dintre ele sunt sigură că nu ai mai auzit până acum.

Program Transfărărășan 2021

În perioada 28 iunie – 30 octombrie 2021, DN 7C-Transfăgărășan este DESCHIS INTEGRAL din localitatea Bascov (km. 0) până la intersecţia cu DN 1 (km.152). Trebuie să ții cont de faptul că drumul este deschis DOAR în intervalul orar 07:00 – 21:00. După ora 21:00 circulația nu mai este permisă pe DN 7C – Transfăgărășan!

Porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) se va închide circulaţiei la sfârșitul lunii octombrie 2021.

Unde se află și cum ajungi pe Transfăgărășan?

Şoşeaua TRANSFĂGĂRĂŞAN se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) ce leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km, prin judeţele Argeş şi Sibiu. Drumul trece peste 830 de podețe și 27 de viaducte și ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac, situându-se astfel pe locul 2, după Transalpina.

Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren ş.a. Perioada de vizitare cea mai aglomerată în care se creează ambuteiaje pe Transfăgărășan este luna august, sfatul meu este să îți planifici o călătorie în extrasezon.

25 Activități și Obiective turistice – Transfăgărășan

1. Vizitează Măstirea Curtea de Argeș

Primul obiectiv turistic din ghidul nostru de pe Transfăgărășan este Mânăstirea Curtea de Argeș. Construcția a fost începută în anul 1512 și finalizată în anul 1526.

Această mănăstire este celebră datorită baladei ”Monastirea Argeșului” care spune că meșterul Manole și-a zidit în această construcție propria soție pe numele său, Ana. Modul inexplicabil în care tot ce era construit în timpul zilei se dărâma peste noapte l-a făcut pe Manole să își pună sufletul în această fortificație.

Manole a visat că dacă-și va sacrifica soția, construcția va rezista. Ana, când a venit să-i aducă merinde meșterului, a fost prinsă de acesta și zidită între pereții mânăstirii, pe partea de Sud a construcției.

Începând cu acea noapte, construcția nu a mai dispărut, jertfa ridicând blestemul ce se apunea asupra șantierului. Se văd și astăzi urmele în care Ana a fost zidită, locul este marcat cu o ștampilă roșie și cu câteva inscripții în limba slavă veche.

Mănăstirea Curtea de Argeș
Mănăstirea Curtea de Argeș ©transfagarasan.travel

2. Cucerește Cetatea Poenari

Ne continuăm drumul încă 27 de km și oprim la cel de-al doilea obiectiv turistic situat pe Transfăgărășan: Cetatea Poenari, o încântătoare fortăreață medievală, situată pe un vârf de munte.

Se poate ajunge doar pe jos, urcând 1480 de trepte, dar merită tot efortul. Cetatea reprezintă cea de-a doua reședință a lui Vlad Țepeș, reconstruită să-i servească drept fortăreață împotriva turcilor ce-l atacau.

Atenție zona este foarte frecventată de urși, ar fi bine să ai la tine un spray de urs, pe care să îl folosești doar în situații extreme. Traseul nu este unul dificil, vei merge destul de mult prin pădure și vei parcurge cele 1480 de trepte, dar asta nu înseamnă că este ok să mergi în balerini și sandale.

Pentru siguranța ta, îți recomand oricare variantă din această gamă de la Decathlon prețurile sunt foarte accesibile și încălțările foarte rezistente! Nu trebuie să ai 100 de perechi, doar una și bună pe care să o încalți în toate drumețiile tale.

Program de vizitare Cetatea Poenaride luni până duminică intervalul orar 10:00 – 18:00, dar ultima intrare este la 16:30. Taxa de vizitare Cetatea Poenari este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, elevi, studenți sau pensionari.

Traseul începe din dreptul Campingului Dracula unde vă și puteți caza la cort sau la căbănuță de lemn, pentru căbănuțele noi cu toaletă în cameră și jacuzzi vă puteți face rezervare aici. Recomand cu căldură campingul, dispune de toate facilitățile. Lângă este un restaurant mare, La cetate, unde puteți servi masa!

Cetatea Poenari
Cetatea Poenari
Cetatea Poenari
©transfagarasan.travel
Cetatea Poenari
©transfagarasan.travel

3. Via Ferrata în Canionul Valea lui Stan

Ne aflăm tot pe Transfăgărășan, la o distanță de doar 1.8 km de Camping Dracula, punctul din care începe Traseul prin Canionul Valea lui Stan, unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase trasee din Romania.

Este aproape imposibil să ratezi locația, la una din curbe vei vedea foarte multe mașini parcate, cu aprox 2 km înainte de Barajul Vidraru. Datorită accesibilității lui este un traseu din ce în ce mai îndrăgit de iubitorii de munte, în weekendurile din august aproape că se merge “bară la bară”.

Marcajul pe care îl vom urma este punct roșu, traseu de tip circuit, asta înseamnă că nu te vei întoarce pe același drum, traseul te va scoate chiar lângă tunelul de la Bâlea, de acolo vei merge pe asfalt, pe Transfăgărășan, cei aprox 2 km înapoi până la mașină.

Traseul durează undeva în jur de 4-5 ore, și se parcurg circa 9 km. Nu se percepe taxa de vizitare. Parcursul pe firul văii, prin canion, se desfăşoară pe o distanţă de circa 2 km şi 150 m diferenţă de nivel. Acesta durează circa 2 ore. Cei care nu doresc să parcurgă întreg circuitul se pot intoarce tot prin canion.

Valea lui Stan
Traseu Valea lui Stan – Transfagarasan ©alinalicuriceanu

Am făcut acest traseu de 2 ori, nu mi s-a întâmplat niciodata să văd urși prin canion, însă, în preajma tunelului de la Bâlea, acolo unde se termină traseul, i-am văzut de fiecare dată! Urșii vin la tomberoane și din păcate sunt și mulți turiști care îi hrănesc!

Chiar dacă vei fi pe un drum circulat de mașini asta nu înseamnă că nu ești expus pericolului. Fii cu băgare de seamă, nu te apropia de ei, chiar dacă par drăgălași, sună la 112 și semnalează prezența lor, poartă cu tine un spray de urs pe care să-l folosești doar dacă dă semne să te atace până la sosirea unui echipaj.

Valea lui Stan
Traseu Valea lui Stan ©alinalicuriceanu
Valea lui Stan
Traseu Valea lui Stan - Transfăgărășan ©alinalicuriceanu

Echipament recomandat: bocanci şi haină de ploaie (recomand jachetă, nu poncho, pentru că te vei împiedica de el în timp ce te cațeri). 

Pentru siguranţă, dacă sunteţi începători şi nu aţi mai străbătut trasee cu căţărări pe scări suspendate deasupra hăurilor, echipaţi-vă cu kit de via-ferrata (cascăham şi lonjă). Nu e nevoie de încălţări de apă, nu sunt zone unde să vă udaţi, decât dacă alunecați în apă.

4. Barajul Vidraru

Dacă ai parcurs traseul de mai sus prin canion, te afli deja aici, dacă nu, vei ajunge cu mașina in aprox 4 km de la Camping Dracula.

Barajul Vidraru leagă Munții Pleașa și Vidraru. Construirea barajului Vidraru a durat cinci ani și jumătate începând în anul 1960. 

La data finalizării construcției aceasta s-a situat, măsurat pe înălțime, pe locul 8 în Europa și pe locul 20 în lume. Într-un an hidrologic mediu, uzina de energie hidroelectrică Vidraru, amplasată subteran, poate produce energie electrică de aproximativ 400 GWh.

Barajul Vidraru
Baraj Vidraru ©vladdmh
Barajul Vidraru
Vidraru ©tamara.barbu
Barajul Vidraru
Barajul Vidraru © alinalicuriceanu

5. Statuia omului de fier Prometheus

Aproape de Barajul Vidraru (ajungi pe jos) pe muntele Pleaşa, se află Statuia lui Prometeu, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din sudul României. 

Statuia are 10 metri înălţime şi îl înfăţisează pe Prometeu cu fulgerul în mână, ca simbol al electricităţii. A fost realizată de sculptorul Constantin Popovici în 1965, pe când autorul lucrări avea doar 27 de ani. Tot aici este și un punct de belvedere către barajul și lacul Vidraru.

Statuia omului de fier Prometheus
Statuia omului de fier Prometheus ©Cristian Stan

6. Plimbă-te cu vaporașul pe Lacul Vidraru

Dacă tot ești aici, o plimbare cu vaporașul pe Lacul Vidraru îți va întregi experiența avută pe Transfăgărășan. Prețul unei plimbări începe de la 10 lei pentru copii și 15 lei pentru adulți, îmbarcările se fac din oră în oră, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Lacul Vidraru
©iulyana_radu
Lacul Vidraru
Lacul Vidraru ©alinalicuriceanu
Lacul Vidraru
Lacul Vidraru Transfăgărășan ©alinalicuriceanu

7. Plimbă-te cu caiacul sau cu SUP-ul pe Lacul Vidraru

Acum vei avea parte de o experiență unică, în mijlocul naturii, te vei plimba cu caiacul sau cu SUP-ul pe Lacul Vidraru.Tot ce trebuie să faci este să o iei la stânga prin tunelul de la baraj și să mergi pe un drum neasfaltat până în poieniță, vei parcurge 7 km în aproximativ 30 de min.

Sporturile nautice sunt din ce în ce mai populare în ultimii ani, atât pentru adrenalină, cât și pentru terapie. Un weekend în mijlocul naturii poate fi remediul perfect împotriva stresului. Costurile diferă foarte mult, în funcție de echipament, poți să îl cumperi sau să îl închiriezi.

Lacul Vidraru
©eugendemeterca.com
Lacul Vidraru
©patricia.cimpoiasu
Lacul Vidraru
Cu caiacul pe Lacul Vidraru ©eugendemeterca.com

8. Descoperă Cascada Călugărița

Foarte puțin cunoscută și bine ascunsă, Cascada Călugărița, este o oază de relaxare într-o zi toridă de vară. Este o comoară foarte bine ascunsă, deoarece se varsă direct în Lacul Vidraru, un fenomen destul de rar întâlnit, o poți admira doar de pe lac.

Poți ajunge cu caiacul, SUP-ul sau Vaporașul (trebuie să soliciți acest lucru, cursa normală cu vaporașul nu trece pe la cascadă).

Cascada Călugărița
Cascada Călugărița ©eugendemeterca.com

9. Cabana Capra

Este timpul să plecăm de la baraj și să ne continuăm excursia pe Transfăgărășan, ocolim tot lacul, iar în continuare, drumul începe să urce urmând cursul văii râului Capra, până la ajungerea în golul alpin, lângă Cabana Capra.

Noi oprim de fiecare dată să bem o cafea și să admirăm Cascada Capra, partea inferioară a acesteia. Ne place aici pentru că nu este agitație, este liniște și priveliștea superbă. Dacă dorești să atingi si punctul 10, atunci îți recomand să te cazezi aici.

Cabana Capra este un popas bun și pentru a merge la toaletă sau pentru copii să se dezmorțească, în curtea cabanei există o trambulină, un leagăn și un tobogan, tot ce le trebuie pentru a fi fericiți :).

cabana Capra
Cabana Capra ©alinalicuriceanu
cabana Capra
Cabana Capra ©alinalicuriceanu

10. Traseul montan Cabana Capra – Ferestra zmeilor

Traseul durează 3 ore (aproximativ 5-6 ore dus-întors), are o lungime de 5 km și o diferență de nivel de +650 m, este încadrat la grad de dificultate mediu.

De la cabană trecem podul peste Capra și ieșim în Transfăgărășan, pe care continuăm spre dreapta 1.5 km, până ce drumul traversează pârâul pe un pod. De acolo continuăm pe poteca ce urmărește pârâul Fundul Caprei.

După cca.1/2 oră traversăm apa și urcăm în serpentine o pantă înierbată, pe urmă pe lângă un torent sec și pietros, și urmează un urcuș mai accentuat până în căldărușa Fundul Caprei, unde lângă refugiul vechi a fost construit în 2010 unul nou. 

De aici ne îndreptăm spre nord-est atingem creasta principală în Portița Arpașului, lângă Fereastra Zmeilor.

Echipament recomandat: bocanci impermeabili (confecționați pentru o drumeție pe munte), haină de ploaie, bețe trekking (eu folosesc acest model și sunt foarte mulțumită) apă, mâncare.

Ferestra zmeilor
Traseu ©irinactn
Ferestra zmeilor
Fereastra Zmeilor ©peinimidepoteca

11. Revigorează-te la Cascada Capra

Am revenit la Cabana Capra, luăm mașina și continuăm drumul DN7C cu o serie de serpentine, de aici începe spectacolul propriu zis pe Transfăgărășan. Facem popas în dreptul Cascadei Capra, care poate fi admirată chiar de pe drum, nu ai cum să o ratezi.

Cascada Capra
Cascada Capra ©alinalicuriceanu
Cascada Capra
Transfăgărășan ©alinalicuriceanu

12. Fotografiază Transfăgărășanul de la toate punctele de belvedere

Transfăgărășanul în sine este un obiectiv turistic, după ce a fost difuzată emisiunea Top Gear în 2009, foarte mulți turiști străini vin să-l viziteze.

Prima dată când îl parcurgi, mai ales dacă este extrasezon și prinzi tot peisajul verde crud și un pic de ceață, te simți ca în Elveția. În una din vizitele mele a plouat aproape tot drumul, dar m-am bucurat așa mult, a fost o altfel de experiență, dacă pleci la drum echipat bine, un pic de ploaie nu îți va strica vacanța.

Transfăgărășan 2021
Transfăgărășan ©alinalicuriceanu
Transfăgărășan
Transfăgărășan ©alinalicuriceanu
Transfăgărășan
Transfăgărășan ©alinalicuriceanu
Transfăgărășan
Transfăgărășan ©alinalicuriceanu

De la Cabana Capra, drumul ajunge până la intrarea sudică a tunelului Capra-Bâlea, care trece pe sub creasta Munților Făgăraș, între vârfurile Iezerul Caprei (2414 m) și Paltinul (2398 m).

Tunelul acesta este cel mai lung tunel rutier din România, având o lungime de 887 m, cu o înălțime de 4,4 m, o lățime de 6 m și un trotuar cu o lățime de 1 m, fiind iluminat electric și ventilat natural. Aici putem găsi zăpadă chiar și în luna iulie.

Transfăgărășan
©alinalicuriceanu
Transfăgărășan
©alinalicuriceanu

13. Cabana Bâlea Lac

În partea nordică a drumului, Transfăgărășanul trece prin rezervația naturală Golul Alpin al Munților Făgăraș între Podragu – Suru și Valea Bâlii, pe lângă lacul glaciar Bâlea și Cabana Bâlea.

Este un loc bun în care să te cazezi dacă vrei să parcurgi următoarele trasee sau să îți reîncarci bateriile. Se manâncă tradițional sau se poate bea o cafea sau un ceai admirând priveliștea această deosebită.

Cabana Bâlea Lac
Cabana Bâlea Lac ©alinalicuriceanu
Cabana Bâlea Lac
©alinalicuriceanu
Bâlea Lac
Terasa Cabana Bâlea Lac ©alinalicuriceanu

Vremea la Bâlea Lac – Transfăgărășan LIVE

Vezi mai jos vremea LIVE de la Bâlea Lac.

14. Cumpără produse tradiționale

În parcarea de la Cabana Bâlea Lac vei găsi un târg cu produse tradiționale, pregătite din ingrediente locale și foarte gustoase. Calitatea bucatelor nu pot fi comparate cu ceea ce găsim la supermarket. Ia acasă cu tine un altfel de suveniruri :))

Produse tradiționale
https://mapio.net/

15. Lacul Bâlea

Lacul Bâlea este un lac glaciar (format în circ glaciar) situat la o altitudine de 2034 m, în Munții Făgăraș.

Dimensiunile lacului sunt: 360 m în lungime, suprafața de 46508 m2 și adâncimea de 11,35 m. În anul 1932 lacul Bâlea și o suprafață de circa 180 ha în jurul lacului au fost declarate rezervație naturală.

Lacul Bâlea
Lacul Bâlea ©alinalicuriceanu
Cabana Bâlea Lac
Lacul Bâlea ©alinalicuriceanu
Lacul Bâlea
Lacul Bâlea ©alinalicuriceanu

16. Tiroliană pe Transfăgărășan

Dacă tot ești la plimbare în jurul Lacului Bâlea, ce-ar fi să încerci să te dai și cu tiroliana printre nori?

Tiroliană pe Transfăgărășan
©calatoriideweekend.ro

17. Lacul Capra

Lacul Capra este un lac glaciar pe versantul de sud al masivului Făgăraș, la 2230 m altitudine. De aici izvorăște pârâul Capra, unul dintre izvoarele Argeșului. Lacul Capra se află în munții Făgăraș, la 45 de minute de cabana Bâlea. Traseul este periculos iarna.

În apropierea lacului se găsesc două monumente, în amintirea celor ce au pierit în avalanșe. Riscul plecărilor bruște și dezastroase ale zăpezii este real.

Echipament recomandat: bocanci impermeabili (confecționați pentru o drumeție pe munte), haină de ploaie, bețe trekking.

Lacul Capra
©mountains.sights
Lacul Capra
©mountain_stories_ts

18. Vârful Vânătoarea lui Buteanu

Vârful Vânătoarea lui Buteanu este unul din puținele vârfuri din România la care se poate ajunge în mai puțin de două ore. Traseul pornește de la Bâlea lac de la altitudinea de 2030 m, continuă pe Șaua Caprei altitudine 2249 m, și ajunge până la 2507 m pe Vârful Vânătoarea lui Buteanu.

Traseul devine destul de periculos pe o porțiune de vreo 10 m, spre final, dacă ai frică de înălțime s-ar putea să nu îți placă. Ar trebui să pleci devreme pe traseu pentru a evita aglomerația, este un traseu foarte circulat. Lacul Capra este în aceeași direcție, poți face ambele obiective în aceeși tură, ia în calcul o deviere de aprox. 40 de min.

Echipament recomandat: bocanci impermeabili (confecționați pentru o drumeție pe munte), haină de ploaie, bețe trekking (eu folosesc acest model și sunt foarte mulțumită) apă, mâncare.

Vârful Vânătoarea lui Buteanu
©ameenmazouni
Vârful Vânătoarea lui Buteanu
©from_the_mountain_to_the_seaa

19. Telecabina Bâlea

Telecabina Bâlea pornește de la Cabana Bâlea Lac și ajunge La Cabana Bâlea Cascadă, punctul de plecare pe traseul care duce la Cascada Bâlea. Nu există un alt loc mai bun din care poți să admiri Transfăgărășanul.

Program Telecabina Bâlea: Luni-Dumincă 09:00-17:00.

Tarife Telecabina Bâlea: Adulți: 40 lei (80 lei dus-întors), Copii (2-12 ani): 20 lei (40 lei dus-întors), Copii (0-2 ani): Gratuit. Bagaj de mână turiști: Bagaj mic 5 lei, Bagaj mare 10 lei.

Telecabina Bâlea
©redescoperimtransilvania1518
Telecabina Bâlea
©andredumitru

20. Cascada Bâlea – cea mai mare cascadă în trepte din România

De la Cabana Bâlea Cascadă vom parcurge traseul care ne va duce la Cascada Bâlea. Marcajul pe care îl vom urma este punct roșu, timp estimat 1 oră (dus-întors), noi am făcut cam 1 oră și jumătate.

Cascada Bâlea, denumită și Urlătoarea Bâlei, este situată între vârfurile Moldoveanu și Negoiu, la peste 1200 m altitudine. Este cea mai mare cascadă în trepte din România, cu o cădere de 60 m, și marchează treapta inferioară a circului glaciar Bâlea.

Atenție! Traseul este foarte scurt, dar nu este ușor, ultima porțiune o vei parcurge pe pietre, așa cum se vede în imaginea cu mine și cascada, doar că terenul va fi înclinat și pietrele ude! Nu poți merge în balerini sau în adidași de sală, ai nevoie de BOCANCI! 

Subliniez acest aspect deoarece am văzut persoane de toate vârstele, în sandale și balerini, care alunecau ca la balamuc și s-au accidentat destul de urât, am văzut inclusiv un băiețel care avea teneși, a alunecat și și-a luxat piciorul și mâna. 

Este un traseu scurt și ușor doar dacă ai un minim de echipament, cum ar fi o pereche de bocanci impermeabili și cu talpa aderentă.

Cascada Bâlea
Cascada Bâlea ©alinalicuriceanu
Cascada Bâlea
Cascada Bâlea ©alinalicuriceanu

21. Admiră animalele sălbatice, dar și pe cele domestice

Transfăgărășanul este ca un fel de grădină zoologică în aer liber. Vei întâlni marmote, urși, măgari, oi. Nu uita că este INTERZISĂ hrănirea animalelor sălbatice! Admiră-le de la distanță și nu te apropia de ele.

Am întâlnit 4 urși într-o singură zi, toți la șosea, în zona lacului Vidraru, vin acolo pentru că oamenii le dau mâncare. Animalele devin periculoase pentru turiștii care parcurg traseele montane la picior. 

Nu este recomandat să le hrănim și pentru că ele se învață așa și nu se mai întorc în pădure, nu consumă hrana de care au nevoie și uită să își procure hrană singuri.

ursi-vidraru
Urs – Transfăgărășan
Urs Transfăgărășan
Urs – Transfăgărășan ©alinalicuriceanu
Marmota Transfăgărășan
Marmota ©alinalicuriceanu
Transfăgărășan
Măgari pe Transfăgărășan ©alinalicuriceanu
Transfăgărășan
Oi pe Transfăgărășan ©alinalicuriceanu

22. Ciclism

Franța are Mount Ventoux, Italia – Mortirolo, Spania – Angliru, dar noi avem Transfăgărășan, „cel mai spectaculos drum” pe care l-a văzut vreodată Jeremy Clarkson, gazda cunoscutei emisiuni Top Gear.

Cățărarea spre Bâlea Lac, pe partea nordică a versantului, dinspre Cârțișoara, este visul oricărui ciclist din România și nu numai – în fiecare vară întâlnești cicliști din toată Europa pedalând pe celebrele serpentine care i-au impresionat pe realizatorii Top Gear.  

Indiferent dacă ești un ciclist amator sau unul profesionist, traversarea Transfăgărășanului pe bicicletă este o experiență unică, mai ales dacă participi la un eveniment organizat când traficul auto este blocat.

Ciclism Transfagarasan
©ciclism.ro

23. Hotelul de gheață

Acest obiectiv turistic poate fi vizitat doar în sezonul de iarnă! În anul 2006 a fost construit în apropierea lacului Bâlea primul hotel de gheață din Europa de Est în forma unui iglu de 16 locuri. Acesta se construiește în fiecare an, în timpul iernii, în perioada ianuarie – martie, din blocurile de gheață luate din lacul Bâlea. 

Accesul la Hotelul de gheață: cea mai comodă și mai recomandată cale de a ajunge la hotelul de gheață este urcarea cu telecabina. 

Hotelul de gheață
©tiptoeonterra

24. Muzeul Etnografic Badea Cârțan

În anul 1968, în memoria vestitului Badea Cârţan, cioban din Cârţişoara, a fost inaugurat în centrul comunei un muzeu. Astăzi, colecţia acestuia cuprinde icoane pe sticlă, cărţi din colecţia lui Badea Cârţan, fotografii vechi, ceramică şi lăzi de zestre. 

În curtea muzeului a fost reprodusă o casă ţărănească tipică de la mijlocul secolului XIX cu interior specific zonei.

Program Muzeul Etnografic Badea Cârțan: Marţi-Duminică: 10.00-17.00 Muzeul funcționează în perioada 1 iunie – 15 octombrie.

Tarife: Adulţi:5 lei Elevi, studenţi, pensionari: 3 lei

Muzeul Etnografic Badea Cârțan
http://www.sibiu-turism.ro/

25. Abația Cisterciană, Cârța

Este unica abaţie cisterciană nedistrusă din România şi cea mai estică din Europa. Un loc minunat să te relaxezi în aer liber, să descoperi o istorie lipsită din materia școlară și să îți încarci bateriile. Pentru detalii citește articolul scris de mine în care am detaliat despre Abația Cisterciană, Cârța.

Abația Cisterciană
©alinalicuriceanu
Abația Cisterciana Cârța
©alinalicuriceanu
Abația Cisterciana Cârța
©alinalicuriceanu

BONUS: SPA și centru wellness – Hotel Posada Vidraru

După atâtea trasee merităm 1 zi doar de relaxare, nu? Ultima oprire o facem la Hotel Posada Vidraru, unde găsim un SPA și centru wellness. Acesta este situat în mijlocul naturii, la doar 200 m de barajul Vidraru. Îmi iau cartea din bagaj și abia aștept să am 1 zi doar de răsfăț.

Pont: acceptă vouchere de vacanță! Poți face rezervare pe Booking aici.

Hotel Posada Vidraru

SPA-ul și centrul wellness includ: piscină, saună, cadă cu hidromasaj/jacuzzi, baie turcească/baie de aburi piscină.

Cost suplimentar: masaj pentru tot corpul, masaj mâini, masaj picioare, masaj ceafă, masaj spate.

Alte facilități: darts, tenis de masă, biliard, bar, restaurant, parcare (gratuit), terasă la exterior.

Hotel Posada Vidraru

Te-ar mai putea intersa și...

Cetatea Feldioara

Județul Brașov

Citește
Castelul de Lut

Județul Sibiu

Citește

Îți mulțumesc că ai citit acest articol până la final, sper că ți-a plăcut și că ai găsit informații utile. Dacă ai întrebări pentru mine, cunoști locuri inedite, îți dorești să afli informații despre o locație anume, nu ezita să îmi scrii în comentarii. 

Dacă ți-a plăcut acest articol nu ezita să ne dai un like sau cu un comentariu, astfel postările noastre devin mai virale și vom reuși să promovăm România împreună.

Ne găsești și pe InstagramFacebook sau YouTube, te așteptăm cu mare drag și pe aceste canale.

Ne poți susține cumpărând ceva din magazinul nostru online www.nordiczen.ro.

Nu uita să ne dai Like, Follow și Subscribe.

Să ne auzim cu bine!

Autor Articol: © alinalicuriceanu

Foto:© alinalicuriceanu