15 locuri superbe în care să admiri flori de primăvară

Primăvara este anotimpul renașterii, marcat de momentul în care natura renunță la haina sa de iarnă pentru a-și dezvălui frumusețea într-o explozie de culori și parfumuri. 

În România, acest spectacol al naturii este foarte impresionant, deoarece peisajele sunt îmbogățite cu o varietate de flori superbe care transformă locurile în adevărate paradisuri primăvăratice. 

De la câmpii îmbietoare până la munți acoperiți de pajiști și păduri, țara noastră oferă o gamă largă de destinații pentru cei care doresc să se bucure de farmecul primăverii și să descopere frumusețea florilor care înfloresc în această perioadă.

Iată topul meu cu cele mai frumoase 15 locuri în care poți admira florile de primăvară. Vei descoperi câmpuri pline cu flori precum ghiocei, brandușe, lalele, cireși japonezi, bujori sălbatici, bujori de stepă, orhidee sălbatice și multe altele.

Cabana Valea Sambetei

15 de locuri superbe în care să admiri flori de primăvară

1. Plaiul Foii - Brașov

Primii vestitori ai primăverii ajung în Plaiul Foii – Zărnești. Milioane de ghiocei și brândușe colorează la începutul lunii martie dealurile și pajiștile din jur, în nuanțe de alb și mov, împrăștiind în aer un miros subtil de primăvară.

Având în fundal creasta Pietrei Craiului, iar în prim plan aceste flori superbe și susurul râului, crede-mă vei avea impresia că ai ajuns în rai. Mai multe detalii despre această locație am scris aici.

Brandușe de primăvară și o mare de ghiocei în Plaiul Foii
Brândușe - Plaiul Foii
Brandușe de primăvară și o mare de ghiocei în Plaiul Foii
Brandușe de primăvară și o mare de ghiocei în Plaiul Foii
Brandușe de primăvară și o mare de ghiocei în Plaiul Foii
Plaiul Foii - Zărnești

Dacă vrei să te cazezi în Plaiul Foii recomand pensiunea Avalanche Plaiul FoiiPanorama Pietrei Craiului sau Casa Bucuriei.

2. Orheiu Bistriței - Bistrița-Năsăud

În Orheiu Bistriței se află o pădure fermecată, în care spre final de martie înflorește o floare rară, protejată prin lege, fragilă, gingașă, specială, plină de culoare, pe numele ei: Laleaua Pestriță

Toată pădurea este plină în acea perioadă cu brândușe, lalele pestrițe și toporași, așa că este un loc de neratat. Mai multe detalii despre această locație am scris aici. Și dacă tot ajungi în Bistrița, îți las aici un top cu obiective turistice de vizitat.

Laleaua pestriță - Orheiu Bistriței
Laleaua pestriță
Laleaua pestriță - Orheiu Bistriței
Orheiu Bistriței

Pentru cazare în Bistrița recomand apartamentul 42.2 despre care am povestiti pe blog aici.

3. I giardini di Zoe - Hunedoara

În județul Hunedoara se află o grădină micuță, făcută în stil italian, care cu siguranță te va fermeca pe loc, primăvara cu atât mai mult. 

De pe la mijlocul lunii martie și până pe la jumătatea lunii aprilie este perioada în care înfloresc copacii la I Giardini di Zoe, creând culoare magice cu milioane de flori parfumate.  Mai multe detalii despre această locație am scris aici.

I giardini di Zoe primavara
I giardini di zoe primăvara
I giardini di Zoe

În zonă te poți caza la Conacul Archia sau la Villa Boutique Alina.

4. București

Nici capitala nu este de ratat când vine vorba de locuri deosebite de admirat primăvara. De pe la începutul lunii martie, aproximativ 800 de magnolii înfloresc pe străzile din centrul orașului. Există chiar și o hartă a celor mai frumoase magnolii, pe care o găsești aici.

București - Magnolii
Magnolii - București

Undeva pe la mijlocul lunii aprilie înfloresc și cireșii japonezi din Grădina japoneză – Parcul Herăstrău. 

Este musai să ajungi și aici, măcar o dată în viață, în perioada în care copacii sunt în punctul maxim de înflorire, pentru a înțelege fenomenul sakura din Japonia. În cultura japoneză floarea de cireș simbolizează natura efemeră a vieții.

Cireși Grădina Japoneză - Parcul Herăstrău
Cireși japonezi
Cireși Grădina Japoneză - Parcul Herăstrău
Grădina japoneză

5. Cabana Valea Sâmbetei - Brașov

Cam în aceeași perioadă în care cireșii japonezi înfloresc în capitală, brândușele din Munții Făgăraș scot capul de sub zăpadă. 

Cabana Valea Sâmbetei este cea mai vizitată în această perioadă, fiind situată sub Fereastra Mare a Sâmbetei, acolo unde înfloresc milioane de brândușe

În general, brândușele înfloresc aici în perioada 15 aprilie – 15 mai, în funcție de condițiile meteo. Pentru a ajunge la Cabana Valea Sâmbetei este necesar să parcurgi un traseu, găsești toate detaliile pe blog aici.

Cabana Valea Sambetei
Brândușe - Cabana Valea Sâmbetei
cover Cabana Valea Sâmbetei
Valea Sâmbetei
15 de locuri superbe în care să admiri flori de primăvară
Valea Sâmbetei

Pentru cazare în zonă recomand Oberwood, am scris impresiile mele de călătorie din această locație aici.

6. Zau de Câmpie - Mureș

La început de mai, Rezervația Naturală de Bujori de Stepă de la Zau de Câmpie este unul dintre cele mai frumoase locuri din România, deoarece bujorii de stepă încep să înflorească, iar peisajul creat este deosebit. Toate detaliile despre această locație le găsești aici.

Rezervația Naturală de Bujori de Stepă - Zau de Câmpie
Zau de Câmpie
Rezervația Naturală de Bujori de Stepă - Zau de Câmpie
Bujori de stepă

Pentru cazare în zonă recomand Denis Studio, Castelul Haller sau Hotelul River.

7. Satul Vișinelu - Mureș

La doar 20 de km de Zau de Câmpie, curtea unei bunicuțe din satul Vișinelu a devenit un obiectiv turistic. Aici am găsit un mic colț de Rai, creat de mâna omului, sute de mii de lalele roșii și narcise colorează dealul și oferă niște peisaje de poveste.

Sat Vișinelu - Câmp cu lalele
Sat Vișinelu - Câmp cu lalele
Satul Vișinelu

8. Holbav - Brașov

Dacă vrei să vezi orhidee sălbatice, atunci trebuie să ajungi în satul Holbav pe la începutul lunii mai. Verdele crud de primăvară, crestele munților din zare și aceste flori rare creează un peisaj magic. Mai multe detalii aici.

Traseu Fereastra Holbav
Orhidee sălbatice
Traseu Fereastra Holbav
Satul Holbav

În Holbav recomand cazare la Forest Glamping, Green Hill Panoramic sau Căsuța Valea Iepii.

9. Rezervația Naturală de bujori sălbatici de la Enisala - Tulcea

Pe la jumătatea lunii mai, dealurile din Dobrogea se înroșesc, datorită milioanelor de bujori sălbatici ce înfloresc pe aceste meleaguri. Bujorul sălbatic poate fi admirat în doar 5-6 rezervații, iar aceasta este cea mai renumită.

În Rezervația Naturală Dealul Bujorului de la Enisala vei găsi zeci de hectare pline cu aceste plante protejate prin lege. Mai multe detalii aici.

Rezervația de bujori sălbatici de la Enisala
Bujorul sălbatic
Rezervația de bujori sălbatici de la Enisala
Rezervația Naturală de bujori sălbatici de la Enisala

Pentru cazare în zonă recomand Casa Filip din Sarichioi sau Căsuța cu Stuf.

10. Munții Măcinului - Tulcea

Tot în aceeași perioadă, mai poți găsi bujori sălbatici și în munții Măcinului. Aceste plante au supravițuit de pe vremea Erei Glaciare și sunt cele mai vechi plante de la noi. Mai multe detalii aici.

Bujori sălbatici în Munții Măcinului © instatravel.ro
Bujor sălbatic
Bujori sălbatici în Munții Măcinului © instatravel.ro
Munții Măcinului

În Munții Măcinului îți recomand să stai la cort, pentru o mai bună reconectare cu natura, recomand Turtle Camp.

11. Poiana cu narcise - Brașov

La 3 km distanță de Satul Vad, amplasată pe latura nordică a Munților Făgăraș, încadrată de Munții Perșani la Est și Podișul Hârtibaciului la Nord, se află o pădure dumbrăvită, de stejari seculari din specia Quercus Robur, care se întinde pe o suprafață de cca 400 ha și cuprinde poieni cu narcise, în suprafață totală de 190 ha. Narcisele înfloresc în perioada 15 – 31 mai.

Traseu de primăvară Poiana Mărului
Poiana cu Narcise - locuri de vizitat primăvara
Poiana cu narcise

12. Poiana Mărului - Brașov

Dacă ți-e dor de verdele crud de primăvară, satele din jurul Brașovului sunt cele mai frumoase și energizante. Cea mai faină perioadă de a ajunge aici este mai – iunie, când înfloresc și toți merii de pe dealuri. Unul dintre aceste sate de poveste este Poiana Mărului, care te vor cuceri garantat. Mai multe detalii aici.

Traseu de primăvară Poiana Mărului
Poiana Mărului
Traseu de primăvară Poiana Mărului
Poiana Mărului - luna mai

Printre cele mai faine cazări din Poiana Mărului sunt: My Little Village sau Cabana dintre Fagi.

13. Muntele Furnica - Prahova

Vârful Furnica este unul dintre cele mai frumoase vârfuri de pe la noi. Acesta este situat în inima munților Bucegi și este cunoscut mai ales pentru spectacolul colorat oferit de rhododendroni la finalul primăverii. Aceste plante magnifice, cunoscute și ca bujori de munte, sunt adesea considerate bijuterii ale muntelui, deoarece transformă peisajul într-un adevarat tablou de artă.

Rhododendronii înfloresc pe final de mai – început de iunie, anunțând sfârșitul primăverii și începutul verii. Mai multe detalii aici.

Traseu Vârful Furnica - Rhododendroni
Rhododendroni
Traseu Vârful Furnica - Rhododendroni
Muntele Furnica

În Sinaia te poți caza la Hotel Carpathia sau la Hotel Belmont.

În aceeși perioadă bujorii de munte mai fac spectacol și în Munții Ciucaș. Detalii aici.

Bujori de munte - Vârful Gropșoarele - Munții Ciucaș
Munții Ciucaș

14. Brașov

Brașovul este unul dintre puținele orașe care este absolut superb în toate anotimpurile, oferind peisaje cu totul diferite, în funcție de perioada în care îl vizitezi. Primăvara vine mai greu aici, dar și când sosește aduce cu ea sute de mii de flori, verdele care energizează muntele Tâmpa și raze blânde de soare. 

Îți recomand să-ți iei câteva zile libere în luna mai pentru a vizita acest oraș, vei descoperi o mulțime de locuri faine, câteva dintre ele le-am inclus și eu în acest top.

Parcul central Nicolae Titulescu Brașov
Brașov
Parcul central Nicolae Titulescu Brașov
Parcul Tractorul Brașov
Parcul Tractorul - Brașov

În Brașov te poți caza la Hotel Kronwell, Barrique Chambers sau MER Guest House B&B.

15. Timișoara

Închei acest top cu locuri de vizitat primăvara cu orașul Timișoara care este de o frumusețe rară în luna martie. Atunci înfloresc corcodușii și magnoliile, iar parcurile sunt pline cu lalele și păpădii, iar vremea este perfectă pentru a vizita tot orașul la pas. 

Aici găsești un top cu obiective turistice pe care să nu le ratezi în vacanța ta din Timișoara.

Parcul Regina Maria Timișoara
Timișoara
Parcul Justiției Timișoara instatravel
Parcul Alpinet Timișoara - instatravel.ro
Timișoara

În Timișoara te poți caza la Hotel Silva, Hotel del Corso sau Blue Dream Apartment.

Concluzii

De la dealuri îmbrățișate de lalele până la păduri care se transformă în pajiști de ghiocei, țara noastră este plină de locuri fermecătoare care te îndeamnă să te bucuri de fiecare clipă a acestui anotimp minunat. 

Fie că alegi să te plimbi prin peisajele rurale pitorești sau să te aventurezi în munți pentru a descoperi comorile naturale ascunse, primăvara în România este cu adevărat o experiență de neuitat pentru cei care iubesc natura și frumusețea ei. 

Sunt mult mai multe locuri faine de vizitat în țara noastră primăvara, așa că anul următor o să revin cu alte sugestii noi.

Îți mulțumesc că ai citit acest articol, dacă ai întrebări pentru mine te rog să mi le adresezi în secțiunea din comentarii. 

Te invit să citești și alte articole din această categorie aici.

Descoperă peisaje superbe de primăvară și împărtășește-le cu noi pe Instagram! Folosește #instatravelro și dă-mi tag pe @alinalicuriceanu

1 thoughts on “15 locuri superbe în care să admiri flori de primăvară”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top